Ban Buathong Nieuwerkerk aan den IJssel Zuid-Holland

Ban Buathong Thai restaurant recentie

Op de dorpsstraat 56 zit al jaren Ban Buathon, een origneel Thais restaurant. Net terug uit Thailand nemen we de proef op de som en wil de originele Thaise gerechten proeven en mijn vakantie ervaringen herbeleven. En hoe was het?

Bij de binnenkomst wordt je vriendelijk onthaald door de dochter van de Thaise kokkin en neemt alle tijd om door de uitgebreide kaart heen te gaan. Ik kies voor mijn favoriete Pad Thai Kai. Een noodle gerecht met kip. Bijna niet na te maken in mijn eigen keuken.  Juist dit gerecht bestel ik.

Ban Buathong Nieuwerkerk aan den IJssel Zuid-Holland

Na mijn voorgerecht viskoekjes, sate en loempia;s wordt mijn gerecht wordt keurig maar wel saai gepresenteerd, maar de balans tussen zoet (suiker), bitter (tamerint), zuur (lemon), pittig (chilli) en een beetje visolie is kunst is perfect. Heerlijk en een aanrader.

Alles perfect? Wel is het jammer dat de aankleding van het restaurant een goede upgrade kan hebben. Van losse snoertjes in de etalage, verkleurd systeem plafont tot scheef hangende prolaria. Klopt vind je in Thailand ook maar is niet de standaard in Nederland.

Dorpsstraat 56,
Thai dorpdstraat

Afgezien dat ik een sterke voorkeur heb voor de Thaise keuken zal ik zeker terugkomen in Ban Buathong Nieuwerkerk aan den IJssel. Keuken en service geef ik 5 sterren van de 5, aankleding en sfeer twee steren.

Reserveren in het weekend is aan te raden, maar op vrijdag was de piek rond 18.00-19.00 uur, daarna kan je rustig nog aanschuiven. Open vanaf 17.00 uur 22.00. Afhalen tot 21.00 uur, Maandag gesloten.

0 comments on “Ban Buathong Thai restaurant recentieAdd yours →