Nieuwerkerk aan den ijssel fille probleem

Groeiend fileprobleem in de regio

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen. Steeds meer verkeersknooppunten raken voller en voller. Niet alleen tijdens de spits, maar ook daarbuiten. Als er niet wordt ingegrepen dan verwachten experts over een paar jaar bijna onbegaanbare wegen vanwege de drukte.

In de regio van Rotterdam / Nieuwerkerk aan den IJssel is het probleem alsmaar groeiende. Vele knooppunten in de regio staat zelfs in de top 10 van drukste knooppunten van het land. Zo staat de A20, van Gouda richting Hoek van Holland bij Nieuwerkerk aan den IJssel op de vijfde plek als het gaat om plekken waar in 2016 de meeste files stonden. Maar ook de A4 is drukker en drukker aan het worden en zorgt voor veel ergernissen in de regio.

Zeker nu de economische crisis op zijn retour lijkt en meer mensen hun auto weer pakken om de weg op te gaan, neemt het aantal files alleen maar toe. De afgelopen jaren is er veel tijd en geld geinvesteerd in het aanleggen van nieuwe snelwegen, zijn reeds bestaande snelwegen breder gemaakt of zijn er bijvoorbeeld spitsstroken aangelegd. Echter blijken deze verbeteringen slechts een tijdelijke oplossing. In de regio Rotterdam zijn er nog steeds drie grote knelpunten die iedere dag nog helemaal vol staan met verkeer.

Patrick Potgraven van de Verkeersinformatiedienst denkt dat meer snelwegen aanleggen niet de beste oplossing is: “Je ziet vaak dat bij de aanpak van een snelweg het probleem gewoon een stukje wordt opgeschoven.”Een groot probleem is volgens hem ook de wegen om de snelwegen heen. De toegangswegen en de omliggende wegen moeten ook verbeterd worden volgens Potgraven.

Vele automobilisten die vaak op deze route rijden weten inmiddels goed waar en wanneer de files staan, maar leuk is het nooit om achter aan te sluiten. maar het blijft verstandig om altijd voor vertrek even te controleren waar de files op jouw route staan. Niets is zo vervelend om, al dan niet onverwacht, in een lange file terecht te komen. Kijk voor de actuele verkeerssituatie in de regio Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel op de website van FilesNu. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

0 comments on “Groeiend fileprobleem in de regioAdd yours →