Chinees Reigerhof

Help: de Chinees loopt leeg!

Is het je ook opgevallen dat de Chinese keuken volledig uit de gratis is gevallen in ons kikkerklandje. Ze bestaan nog wel maar het lijkt erop dat de Chinees met sterke Nederlandse invloeden het erg lastig hebben. In Nieuwerkerk kennen we 2 Chinezen; eentje in de Reigerhof en eentje op de Dorpsstraat.

Het lijkt erop dat ook de Nieuwerkerkse Chinesen ieder jaar moeilijker hebben. Het restaurant staat leeg en de gasten die er komen hebben vaak de leeftijd van een gemiddelde omroep MAX lid. Uitstervende vaste klantenkring. Doordeweeks is het helemaal uitgestorven op vrijdag en zaterdag een enkeling.

Chinees Reigerhof
De lege chinees in de Reigerhof op een donderdag

Daarentegen loopt de afhaal tak van het restaurant wel goed. Dan vind je vaak Papa’s die op zondagmiddag hun kookbuurt afkopen door wat bij de Chinees te halen. De paar keer dat ik er kwam om 18.00 kon ik aansluiten in de zaal van wachtenden. Gratis biertje erbij, meneer?! Al 40 jaar zo keurig…  Tuurlijk!

0 comments on “Help: de Chinees loopt leeg!Add yours →