Kern getal 0180 nieuwerkerk

Hoelang blijft het nog 01803

Het is nog maar een klein stapje om Nieuwerkerk aan den Ijssel bij de gemeente Rotterdam of Capelle toe te voegen. De gemeentelijke bestuurders van de afgelopen jaren zagen dit natuurlijk al aankomen en zaten niet te wachten om vanuit een buurplaats geregeerd te worden. Fysiek is er geprobeerd om een natuurlijke zone te creeren tussen Capelle en Nieuwerkerk. Het is het gebied ten oosten van de oude spoorlijn die in de jaren 30 nieuwerkerk verbond met gouda en rotterdam. Met het bouwen van een golf baan en het creeren van een bos en natuurlijk polderlandschap is er een natuurlijke barriere gemaakt om vedere annexatie van uit Capelle te voorkomen. Inmiddels hebben in dit natuurreservaat zicht zeldzame kikkers en volgels zich gevestigd. Iedere project ontwikkelaar weet dat en haalt het wel uit zijn hoofd om dit te gaan ontwikkelen.

image

Aan de west kant van Nieuwerkerk, achter de A20 zijn de volkstuintjes en landbouw grond verdwenen door een nieuw venix project van Rotterdam. Vooral veel huizen op zo n klein mogelijke ruimte. De projecten zijn gestart toen men al wist dat dit soort grootschalige projecten op langere termijn niet wenselijk zijn. De mensen willen in de steden wonen en de tradionele gezinnetjes zitten niet op een venix loctie als Almere, Bijlmer, Zoetermeer, delen van Capelle te wachten. Het is een kwestie van tijd dat de bewoners met een iets dikkere portemonne wegtrekken en dat de lege gaten niet meer op gevuld gaan worden.

Op bestuurlijk vlak heeft de gemeentelijke voorgesorteerd om maar uit de klauwen te blijven van de grote stad. Door de gemeentelijke herindeling heeft de vier kleine gemeentes, nieuwerkerk, Zevenhuizen, Moordrecht en Moerkapelle samengevoegd tot Zuidplas Een voor mij niets zeggend gecreeerd bestuurlijk orgaan waar niemand zich bij thuis voelt. Als ik het over de zuidplas heb dan heb ik het over een buurt in Nieuwerkerk die in de jaren tachtig gebouwd is met woningen veels te krap naast elkaar staan en waar te weinig parkeerplaatsen zijn.

Plein nieuwerkerk

Ik ben benieuwd waar de gemeentelijke grenzen liggen in 2030. Is het kassen gebied bij de Albert van het Hardweg dan toch bij Rotterdam gevoegd met een nieuw bestemmingsplan? Hoe snel zal het netnummer veranderd worden in 010? Een is in ieder geval een mooie Rotterdamse corridor naar het groene hart. Wie het weet mag het zeggen…

0 comments on “Hoelang blijft het nog 01803Add yours →