Cai mast nieuwerkerk

Van grote hoogte

Rotondes in nieuwerkerk
Rotondes in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel een dorp waar ik in geboren ben. Een plaats in het groene hart die de oprukken Rotterdamse grens heeft doen stoppen door een kleine groene zone, het Hitlandbos en verleggen van de de A20. Nieuwerkerk ligt perfect voor forensen naar Rotterdam, Den Haag en een enkeling naar Utrecht. Behalve als je om sitp half negen ergens moet zijn. Dan sta je vast op de sluiproutes rond de A20

A12 nieuwerkerk aan den IJssel

De mobiliteitsplannen van de jaren ’90 zijn natuurlijk allang achterhaald. Er is de regio veel meer mensen gaan wonen die in de ochtend uren naar hun werk moeten. De oude rijksweg A12 hadden ze nooit moeten ombouwen tot een provinciale weg tussen met zo n 40 rotondes. De ambtenaar die dit verzonnen heeft dacht zeker dat er welf 40 hovenierbedrijven zouden zijn die de rotondes zouden adopteren. Wat was er nu mis met een dubbel baans provinciale weg tussen Nieuwerkerk en Capelle die je vervolgens door het Kralingse bos je in het centrum van Rotterdam brengt. Zonder dat je misselijk wordt van de tig rotondes.Er is veel veranderd in Nieuwerkerk aan den IJssel behalve de ULTRA hoge RTV mast op de dijk van het Kanaal. Midden in het dorp. Inmiddels heeft de mast zijn primaire functie allang verloren maar in de jaren zeventig zorgde hij er wel voor dat het TV aanbod voor de Nieuwerkerkse bevolking verdriedubbelde. Op eens konden we naast nederland 1 en 2 ook de Vlaamse zender BRT zien en als het mooi weer is ook de Duitse zenders. Wat een verrijking, nu lach je er omWat als deze CAI mast eens kon praten… dan zouden er dan mooie verhalen rond zingen. Dit brengt bij op de volgende gedachte sprong om de mast een nieuwe functie te geven en wel die van uitkijkpost. Boven in de mast is het stil en hoor je het ruizen van de wind. Je kan daar tot tien kilometer ver kijken en je verbazen over gerace om half negen, de repeterende ochtendfiles maar ook de kronkelende Hollandse Ijssel door het prachtige landschap wat Nieuwerkerk heet. Ik ben voor en jij?

0 comments on “Van grote hoogteAdd yours →